Жените изневеряват на мъже с малки тестиси

Всеобщо е мнението, че изневярата е работа на мъжа. Традиционно е да се смята, че жените са тези, чиято цел е да създадат семейство и които одобряват моногамията.

Нещата днес обаче са съвсем различни. Съвременните жени днес са по-смели и по-самоуверени. И всъщност изневеряват много повече, отколкото мъжете. А причината за това най-накрая бе разгадана.

Норвежко изследване установи изключително интересна връзка между верността на жените към половинките им и размера на тестисите на мъжа. В него са разгледани определени аспекти в живота на маймуни от вида бонобо, а резултатите сочат, че моногамността на жените има общо с размера на тестисите при мъжките екземпляри.

Установено е, че маймуните с по-голямо достойнство се радват на по-голямо внимание от страна на женските животни.

Спрямо това учените заключват, че може да се установи колко е вярна една жена само по размера на тестисите на мъжа до нея. Те твърдят, че това е начина да установим дали нежната ни половинка наистина ни обича толкова, колкото твърди.

Разбира се изследването не може на 100% да важи и за хората. Средно една женска маймуна сменя по 5-6 любовника, докато е разгонена. Ако това важеше и за дамите, то те със сигурност трябва да имат поне по един услужлив съсед.

До момента има много установени причини, каращи жените да изневеряват. Те варират от отмъщение, скука, тръпка от сексуална близост с друг човек до сексуално пристрастяване. Мотивацията е различна при двата пола. Мъжете по-често търсят чисто физически контакт и внимание, докато жените желаят запълнят емоционалната празнота.

И тъй като жените често се чувстват самотни и им липсва връзката с партньора, който ги приема за даденост, повечето изневеряващи жени търсят някой, който отново да погледне в очите и да ги накара да се чувстват обичани и секси. Според някои, погледната по този начин, изневярата е оправдана.

Източник: lifebg.net

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × four =