Ваня Червенкова и Мира Радева се скараха в ефир

Бизнесдамата Ваня Червенкова  и социоложката Мира Радева водиха ожесточен спор при Гала.

“Не ми се променя позицията от разкритията, които направи прокуратурата. Какво от това, че жената и децата му не са били в къщата. Нападателят е крадец с досие? Какво от това, че 30 минути е гледал бандита. Аз също при един от обирите в дома ми 40 минути седях вцепенена от ужас”, каза Червенкова.

„През последните 2 години 3 пъти влизаха въоръжени в къщата ми. Когато преди година и половина въоръжени крадци нападнаха моя дом, аз 40 минути стоях и гледах“, разказа Червенкова.

Тогава тя не искала по никакъв начин да разкрива, че си била вкъщи по време на обира.

„Аз бях вкъщи с дъщеря ми Никол, цялата треперех“, спомня си с ужас тя. Крадците отмъкнали пари и ценни вещи.

„В такъв момент човек е под такова афектирано състояние, аз не можех да звънна, аз не можех да реагирам, бях вцепенана от ужас“, добави тя. Водещите Стефан и Гала дадоха думата на социложката Мира Радева, но още преди да започне, опонентката ѝ Ваня я прекъсна директно.

„Ваня, аз не те прекъснах нито един път“, тросна се Радева. „Постоянно ще се прекъсваме. Аз тук съм възмутена и говоря от позицията на много хора“, отвърна бизнесдамата.

По думите ѝ, доказателство за това, че докторът не е действал професионално, е фактът, че много неумело се е опитал да прикрие следите си. „Очевидно, че този човек е действал в супер паника със супер адреналин“, посочи тя.

Червенкова изтъкна, че крадците имат едно предимство пред полицията: „В „Бояна“, където аз живея, крадците имат дронове, снимат жилищата на хората. А полицията нямат бензин за колите, не могат да го подгонят един такъв, ако ви нападне детето“.

„И мен са ме обирали – все едно ти влизат в сърцето“, оплака се социоложката Мира Радева.

„Няма никакво съмнение, че нашето общество е отчаяно, че институциите не си вършат работата. Но да се отнема така просто човешки живот, е акт на изключително насилие“, заяви тя. “Да дадем време на правосъдието, за да има достатъчно факти и доказателства по случая”, призова Радева.

Червенкова веднага ѝ отговори: ,,Мира, преди години ти развяваше едни документи след едно риалити за престъпление, свързано с мен още от преди 20 години. Така че колко време да чакаме българското правосъдие да се произнесе”, попита Червенкова.

Радева ѝ отвърна, като заяви, че д-р Иван Димитров е лъжец. „Има два начина да се оправяме – или има доверие в институциите, или на всеки даваме оръжие да се оправя“, каза тя.

Ваня Червенкова, която доминираше в разговора, се разгневи от изказването на заместник-окръжния прокурор Галя Андреева по-рано днес, че д-р Димитров бил с 30 см по-висок от Жоро Джевизов, което му давало физическо превъзходство.

„Аз трябва да съм виновна за това, че съм с 30 см по-ниска от малкия цървул, който всеки ден влиза и ме обира!“, почти стигна до крясъци от възмущение Червенкова.

Автор: Мария С.

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 5 =