Тейлър Суифт съди Скутър Браун за музикални права

През последните дни станахме свидетели на война между мениджъра Скутър Браун и американската певица Тейлър Суифт. Тя обвини мениджъра в тормоз, след като се разбра, че неговата компания ще притежава повечето от бившето творчество на Тейлър. Браун сключи сделка с компанията Big Machine Label Group, която беше първото звукозаписно студио, с което работеше певицата. Тя се отдели от него миналата година, но повечето от творчеството й остава собственост на миналите й партньори.

Сега, благодарение на сделката, която е на стойност 300 млн. долара, Скутър Браун е притежател на всичко, което Тейлър е издала преди да се раздели с лейбъла.

“В продължение на години молех за възможността да притежавам правата върху албумите си. Вместо това ми беше предложена сделка, в която трябва да се върна в Big Machine Label Group и да си “зааслужа” творчеството. За всеки нов албум щях да печеля правата върху един от старите”, пише Тейлър в изповедта си. Според нейните думи, тя научила за сделката в неделя, когато е била обявена в социалните мрежи.

Певицата обвинява мениджъра, че я е тормозил в продължение на година, когато тя е имала нужда от подкрепа. По нейни думи, миналата година, когато беше враждата между Тейлър и Кание Уест, Скутър е бил един от водещите в спора. “Сега Скутър ми взема и цялото творчество, което не ми беше предложено да закупя. В крайна сметка, наследството ми ще е в ръцете на човек, който се опита да ме съсипе”, продължава певицата.
В обвиненията за несправедливост влиза и бившият собственик на компанията Скот Борчета. “Когато оставих албумите си в ръцете на Скот, се примирих, че все някога ще ги продаде, но никога не съм си мислела, че ще бъде на Скутър”.

Новината бързо се разнесе из социалните мрежи и много звезди се включиха в дискусията. Холзи, Кара Делевин и дори майката на Селена Гомес изразиха своите мнения в защита на певицата. От другата страна пък застанаха клиентите на Скутър – Джъстин Бийбър и Деми Ловато.

“Тейлър Суифт има огромна заслуга за това, че в момента пиша сама песните си. Тя заслужава да притежава всичко, което е създала”, пише Холзи. Джъстин Бийбър опита по дипломатичен начин да приключи спора като покани Тейлър на среща, в която да обсъдят всичко, което тормози певицата. Той публикува снимка, на която е заедно с Тейлър и написа, че двамата не са се виждали отдавна и може би това е попречило на комуникацията им, но той не приема всичко, което казва певицата.

Деми Ловато публикува стори в Инстаграм, в което защивата Браун и заявява, че той не е лош човек. “Нападайте ме, колкото искате, но не се занимавайте с екипа ми”, продължи певицата. Ловато обаче не споменава името на Тейлър в нито един от постовете си.

Ариана Гранде, която също е част от екипа на Скутър, засега не е изразила публично мнението си, но пък изтри поста си, в който поздравява мениджъра за новата му сделка.

Остава да се види и реакцията на самия Скутър Браун, но със сигурност това няма да е краят на тази история.

Автор: Фифи Иванова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + seventeen =