Тейлър Суифт съди радиоводещ за опипване

Суперзвездата на американския поп Тейлър Суифт е подала жалба срещу радиоводещ, пипнал я на интимно място преди неин концерт през 2013 година. Тя обясни, че иска да стане пример за жените, жертви на агресия.

Радиоводещият Дейвид Мюлер първи атакува младата жена пред съда миналия месец, като приписа уволнението си от специализирана радиостанция на обвиненията на Тейлър Суифт.

Мюлер обвини бодигардовете на певицата, че са го “обиждали вербално”, твърдейки, че е докоснал Тейлър Суифт през 2013 г., докато се е снимал с нея преди тя да излезе на сцената в Денвър, щата Колорадо.

На свой ред певицата атакува водещия чрез съда в Денвър в сряда, като го обвини, че е мушнал ръката си под полата й и я докоснал до „интимните части”.

“Госпожица Суифт бе принудена да започне няколкочасов концерт пред тълпа от 13 хиляди фенове, като в същото време бе в шок от преживения допир”, се уточнява в жалбата.

Тестът посочва, че 23-годишната тогава певица се почувствала изключително неудобно пред радиоводещия с много по-големи от нейните размери. Мюлер е висок 190 см и тежи над 90 кг.

Тейлър Суифт иска процес пред съдебно жури и изплащане на обезщетение. В случай, че спечели, тя увери, че ще даде всички средства на сдруженията за защита на жените.

Такава присъда ще бъде “пример за други жени, които не са склонни да преживеят отново публично унизителни и жестоки действия от този тип”, се казва в жалбата на певицата.

Адвокатите на Мюлер не са отговорили все още на жалбата на певицата

В първоначалното си твърдение, радиоводещият призна, че е имало инцидент, но той посочи един от колегите си, който му се похвалил, че е хванал младата жена за задника, докато си правел снимка с нея.

Радиото KYGO-FM уволнило водещия два дни по-късно, посочва Мюлер.

източник: cosmopolitan.bg

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 7 =