Тайните трикове за красота на топ гримьорите

Те си има своите тайни, с които превръщат моделите и звездите от червения килим в безупречни красавици! Събрахме няколко хитрини за идеален външен вид от професионалните гримьори.

Идеалният оттенък на ружа ще изберете, като свиете пръстите си в юмрук и след това отпуснете – цветът на върховете на пръстите е подходящият цвят, който ви е нужен.

Раздразнението след епилация ще премахнете с помощта на аспирин. Стрийте таблетка аспирин, разбъркайте я с вода и нанесете на кожата на краката. Оставете да изсъхне.

Преди да свалите тъмния лак, нанесете на кожата около ноктите масло за кожички – мазният филм, който се получава, няма да позволи на кожата да се оцвети.
След като сте се лакирали, капнете на ноктите мъничко овлажняващо масло – това ще направи повърхността хлъзгава и ще послужи като бариера за издрасквания и размазване на пресния лак.

Ако все пак сте повредили току що нанесения лак, капнете масло и разтъркайте с пръст, за да загладите мястото.

За да изсъхне бързо лака, може да топнете пръсти в ледена вода.

За да увеличите мигновено обема на устните, използвайте ментово масло. Имайте предвид обаче, че усещането е щипливо, ако това не ви харесва.

За да усилите действието на овлажняващия балсам за коса, поставете го в керамична купичка за 15 секунди в микровълновата. Топлият балсам прониква по-дълбоко в структурата на косъма и косата е по-добре хидратирана.

Появилата се изневиделица пъпка ще туширате също толкова бързо с помощта на спрей за нос. Спрейовете против настинки имат противовъзпалително действие и ще помогнат и срещу пъпки.

Ако боядисвате косата си у дома, засечете си времето от момента, в който сте започнали, а не когато сте приключили с нанасянето. Основното е да не нанасяте боята на секторите, които първо сте обработили.

За да изсушите пъпка, ще помогне и аерозолен дезодорант. Преди да нанесете грима, изтрийте мястото с чиста гъбичка. Дезодорантът има изсушаващо действие заради спирта, който има и антибактериални свойства.

За да предотвратите появата на пъпки, не бършете лицето с кърпата, която позлвате за косата. Естественото омазняване на скалпа може да запуши порите на кожата и да доведе до появата на пъпки.

Редовно мийте гъбичките и четките, които ползвате за гримиране, с помощта на дълбоко почистващ шампоан. Това ще помогне да избегнете кожни възпаления.

Винаги имайте подръка златист глос за устни. Той прави любимият ви цвят червило или глос по-топъл и подходящ за всяка ситуация.

За да разредите сухата спирала, може да добавите няколко капки кока кола.

За да намалите активността на мастните жлези, пръскайте лице със студен черен чай, той е натурален тоник, който свива порите.

Шампоан против пърхот спокойно може да използвате за измиване на сухата кожа. Той убива гъбичките, причинител на пърхота. По същия начин действа чудесно и за изчистване на кожата от мъртвите клетки.

Източник: beu.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − three =