Сексуална терминология

Или по-просто казано – секс термини, които, може би, не знаете:

Теледилдоника, или по-позната като киберсекс – В ерата на Интернет виртуалният секс е нещо все по-често практикувано.

Дори се обмисля разработването на вибратори и други секс играчки, които чрез USB да се включват към компютъра и да се управляват с дистанционно управление, като целта им е да увеличат сексуалното удоволствие.

Асфиксофилия – Учудващо, но някои хора изпитват силна сексуална възбуда от задушаването почти до загуба на съзнание.

Аутогонистофилия – Някои страдат от сценична треска, а други се възбуждат още повече, ако правят секс на сцена, пред камера и въобще, ако бъдат наблюдавани по време на сексуалните си изживявания.

Фистинг (Брахиопротичен/Брахиовагинален еротицизъм) – Размерът явно има значение, защото не на всички жени им стига това, което предлага мъжа. Ето защо практикуват секс с вкарване на китка, юмрук, ръка, крак във вагината или ануса.

Воайоризъм – Ако ви се случва да шпионирате съседите от отсрещната къща как правят секс и това ви доставя сексуално удоволствие, то вие сте истински воайори. Подобно на воайорството е миксоскопията (възбуда чрез наблюдение на други полови актове).

Еротофонофилия – Това си е чисто престъпление, а не сексуална практика. Еротофонофилите изпитват сексуална възбуда при убийството на неподозиращия им партньор.

Наратофилия – Ако с партньопра ви сте почитатели на мръсните думи по време на секс и те засилват сексуалната ви възбуда, то значи практикувате наратофилия.

Пиктофилия – Всеки мъж, мастурбиращ със списание, е пиктофил. Пиктофилията е достигането до сексуално удоволствие чрез гледане на изображения с еротично съдържание.

Сомнофилия – Събуждали ли сте се нощем след еротичен сън със силното желание да превърнете съня в реалност. Сомнофилите изпитват сексуално удоволствие от това да събудят партньора си чрез сексуална стимулация.

Урофилия – Непонятно за някои, но практикувана от много други, урофилията е достигането до сексуална възбуда чрез контакт с урина (най-често става дума за уриниране върху партньора).

Хронофилия – Ако се чудите защо има толкова много двойки с огромна разлика във възрастта, обяснението е не само в интересчийството, а и в хронофилията (сексуално удоволствие от разлика във възрастта на партньора).

Трибадизъм – Това е лесбийска практика, която се предполага, че се заражда в девическите училища, и се изразява в триене на клиторите един в друг.

Ирумация, фелацио, свирка – наименование на едно и също – орална любов на мъж. А стимулирането на женските полови органи с език пък е познато като кунилингус .

Догинг – Не, не става дума за кучешката поза, а за секс шоу във Великобритания, по време на което може да наблюдавате как хора правят секс в кола.

Секстинг – Наименованието е резултат от играта на думите „sex” и „texting”(писане на sms). Изпращането на еротични снимки, видео и текст се смята за нов вид изневяра, но и за начин да подобрите романтичната си връзка с партньора.

Фелчинг – Изразява се в изсмукване, от страна на партньора, на попадналата във вагината или ануса сперма след сексуален контакт.

Коитус а мамила (турска чекия) – Повечето жени го правят, не защото много им харесва, а защото партньорът им изпитва силно сексуално удоволствие.

Петинг – Най-общо петингът означава стимулация на ерогенните зони на партньорите, но без реално сексуално проникване. Това включва докосване, прегръдки, игра с ръце и език по цялото тяло. Петингът продължава дотогава докато и двамата партньори получат оргазъм, без реално да са стигнали до сексуално проникване.

Аналингус – Метод за сексуална възбуда, която почти винаги предхожда аналния секс. Аналингусът обаче може да ви хареса и без да сте почитатели на аналния секс.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − ten =