Ром открадна 5-тонна жп линия

5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София- Бургас е била открадната между 30 март и 3 април, съобщи в. “Монитор”.

Липсата лъснала рано сутринта във вторник при оглед на площадката в съседство с перона на жп гарата в село Оризово. В хода на образуваното досъдебно производство се установило, че са изчезнали и няколко стоманени релси, които били открити в съседен двор.

Кражбата на моста е била осъществена с помощта на автокран и камион, нает от 38-годишния Бекташ М. от близкото село Опълченец.

Мъжът се хванал на почасова работа да разбива стоманобетонните траверси и да вади от тях арматурата, но междувременно установил, че обектът не е охраняем и само който го мързи не крадял метали.

Не позволявайте на излишните килограми да убият самочувствието ви! Lipoin ще реши проблемите ви с наднорменото тегло. Капсулите Lipoin са изцяло натурални и безвредни. Прочетете повече ТУК!!!

Стоката била откарана до Пловдив и продадена за скрап, тепърва ще се установява каква е стойността й. Бекташ, който е от ромски произход е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Аналогичен случай за кражба на мостова конструкция е имало през януари 2013 година, когато петима жители на чирпанското село Мирово нарязаха на парчета и откараха чак в Ямбол като скрап мост над река Марица, използван от военните.

Автор: Мария С.

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 18 =