Причини за страха ти от обвързване

Може би и ти често си търсиш извинения, за да прекратиш връзка, но не ти хрумва, че го правиш заради нежеланието си да поемаш ангажименти.

Клише е, че само мъжете се страхуват от обвързване.

Ето 8 причини, поради които може би се страхуваш да създадеш стабилна връзка с партньор:

Наранявана си в предишни връзки
Със сигурност е имало мъж, с когото си мислела, че ще прекараш живота си, но нещата не са се получили. Това така те е наранило, че се страхуваш да започнеш наново. Трябва ти време, за да преодолееш разочарованието. Остани сама за известно време, погрижи се за себе си, занимавай се с приятни неща, и преоткрий онази жена, която може да се влюби отново. Тогава ще се появи и подходящият партньор.

Струва ти се толкова подтискащо да си с един човек завинаги
Може би още не си готова да се отдадеш на един-единствен партньор, и ти се струва прекалено да зациклиш във връзка, обещаваща да продължи дълго. Вероятно не си се срещала с много мъже, и искаш да изживееш повече неща, преди да се обвържеш. Дай си време! Излизай с различни мъже, и виж как се чувстваш по време на краткотрайните си връзки с тях.Разбери какво искаш от човека до теб, очакванията ти какви са, и след това търси нещо постоянно.

Чувстваш се уязвима
Обвързването определено те прави по-уязвима. Готова си на компромиси, подкрепяш човека до теб, съобразяваш се с него – това сигурно те плаши, защото не можеш да контролираш всичко, да избираш винаги и първо себе си. Ще дойде време, когато ше ти се прииска да имаш някого, заради когото да обръщаш света. Остани отворена за такива отношения, но не си давай зор – може би още не си готова.

Имаш нужда от страст и адреналин
Възможно е да се притесняваш, че постоянната връзка води до рутина, която я убива. Страхуваш се от намаляването на страстта. Нямаш повод за притеснения – срещнеш ли подходящия човек, има начини да запазите онова вълнуващо чувство, което ви е събрало. Прескачането от партньор на партньор не ти гарантира, че ще си по-щастлива, въпреки мимолетната страст, която ще изпитваш всеки път.

Още 4 причини, заради които не искаш да влизаш в сериозна връзка

Може би ще намериш някой по-подходящ?
Тревата от другата страна на оградата винаги е по-зелена в твоите очи? Мислиш, че ще срещнеш по-подходящ партньор, и не искаш да се отдаваш напълно на настоящия? Ок, ако не се чувстваш добре във връзката си, вероятно трябва да я прекратиш, но първо дай шанс на човека до теб да ти покаже какъв е, да се опознаете. Чак тогава прецени ще търсиш ли друг! И помни, че критериите ти за съвършенство може би не могат да бъдат покрити от никой. То съвършена ли си?

Имаш да свършиш толкова много други неща
Ако имаш планове за кариера например, сигурно се страхуваш, че едно обвързване ще ги провали. Искаш да имаш пълна свобода, и да взимаш решения, без да зависиш от друг човек. Но имай предвид, че ще ти се иска да споделиш победите си с някого, тъжно е да празнуваш сама. Срещнеш ли правилния човек, той ще те подкрепя в начинанията ти, и не само няма да ти пречи, но и ще ти помага.

Подложена си на натиск
Ако приятелите ти все ти обясняват как е крайно време да се установиш с някой, или пък партньорът ти те притиска да решиш искаш ли сериозна връзка с него, сигурно умираш от досада. Слушай сърцето си, и не се втурвай към ангажиментите, само защото ти поставят ултиматуми – това си е твоят живот, не техният.

Харесва ти да си сингъл
Не е странно, ако ти е добре да си необвързана, ако искаш първо да учиш, да пътуваш, да се срещаш с различни хора, или да търсиш себе си по някакъв начин. Когато станеш готова за дълга връзка, ще разбереш. Засега… забавлявай се!

Източник: cosmopolitan.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − 11 =