Причини да не му звъниш първа

Не, съвсем не искаме да те убедим, че не трябва да го правиш. Даже е много възможно, а в някои моменти – необходимо!

Обаче има и ситуации, в които не си заслужава да му звъниш първа. Ще ти изброим 8 неща, които си мислиш, хванала телефона в ръка. Чети внимателно и не се оставяй да бъдеш жертва.

1.Побърка се от притеснения в очакване на позвъняването

Това е основната причина в никакъв случай да не набираш номера му. Защото, ако си мислиш, че можеш да скриеш състоянието си, то дълбоко се заблуждаваш. Ще му стане кристално ясно, че си прекарала няколко часа, гледайки си телефона постоянно, и веднага ще се провъзгласи за принц. От какъв дявол ще подхранваш самочувствието му за собсвената си значимост?

2.Мислиш, че той не те харесва

И какво? Искаш да провериш? Представи си, че отговори на повикването ти и с ленив глас простене: „Еми-и-и, не зна-а-ам, много съм зает… Може би друг път?” Със сигурност не искаш да чуваш това, нали? Затова се запаси с търпение: ако до няколко дни нищо не се променя, изтрий го от паметта си и не си понижавай самооценката. Може би просто това не е човекът за теб!

3.Мислиш, че си има друга

И се готвиш да го провериш с едно позвъняване. Как? О, може би е добра идея да му звъннеш в неделя вечер: сигурно си седят вкъщи и гледат сериал. Естествено, той ще затвори и ето – разкрила си всичко! Но не е изключено точно това да се случи: звъниш му, а той натиска червената слушалка. Защото именно в този момент котаракът му си е заклещил главата в дивана.

4.Притесняваш се дали нещо не се е случило с него

Паднал е, опомнил се е и – в гипс. Или са го упоили и качили в самолет за Узбекистан. В действителност, ако наистина се е случило нещо с него, това все още не те засяга. Позвъняването ти едва ли ще го зарадва. Но най-вероятно нищо не се е случило. Просто не иска да ти звъни, достатъчно е да измисли история за марсианци, които коварно са го похитили.

5.Мислиш, че ти е звънял, но телефонът ти не е реагирал

Е, да. Главната централа на мобилния оператор също е била превзета от марсианците. Прекъснали са връзките на земляните, за да им е по-лесно да ни подчинят. Наистина, интересно е, че майка ти, приятелката ти и доставчикът от интернет магазина по някаква случайност ти звъннаха.

6.Мислиш, че е загубил номера ти

По принцип, тази ситуация е възможна, но само в случай, че в предишния си живот си била Щирлиц и не оставяш никъде истинна информация за себе си. На първо време – в социалните мрежи. Имаш Инстаграм и Фейсбук и си мислиш, че той не би те намерил?

7.Напила си се

Напила си се и си мислиш: а защо не?! Аз съм модерно момиче, за какво са ми тези бабешки предрасъдъци? Искам – и звъня! Обяснявам къде се крият подводните камъни: ако наистина беше готова просто така да му звъннеш, то би го направила. А ако тази светла мисъл ти е хрумнала само сега – скъпа, натряскала си се. И няма да говориш кокетно в слушалката, а печално ще мънкаш. В най-добрия случай.

8.Мислиш, че нарочно не ти звъни

Аха, разиграва те. Използва този подъл метод, за да те накара да мислиш за него. Сега ще почака още малко и може да те вземе още топла-топла! А ти – прас! – и разваляш всичките му планове с обаждането си. Такива са нашите! Всичко това е прекрасно, разбира се, но трябва да имаш предвид, че ако му звъниш, то планът му се е получил. Просто понякога се случва да те разиграва. Може би е неопитен. Затова, ако искаш да излезеш от мрежите му, в никакъв случай не му звъни! Дочакай той самият да ти се обади, изслушай извиненията му, а след това отговори: „Да, много мило, но всъщност кой се обажда?!”

А ако си прочела всичките 8 причини и не си намерила нито една, която да ти изглежда убедителна, звънни му. Но по-добре преди това се запаси с нещо вкусничко. Защото може и да си модерно момиче, което безцеремонно плюе на предрасъдъците. Но все пак трябва после с нещо да излекуваш стреса.

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + twenty =