Опасен чаровник с 10 присъди, обра възрастна жена в Шумен

71-годишният Илия С.-Ибряма от село Струйно е галантният мъж, който под предлог, че помага на възрастна жена да хване такси, я обрал до стотинка, съобщи “Монитор”.

Инцидентът стана в сряда вечерта, а за по-малко от ден мъжът е бил установен, а вчера полицията потвърди ареста му.
Очаква се прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение на крадеца, тъй като Ибряма не седял мирен и имал зад гърба си 10 присъди за кражби.
Както писа “Монитор” 71-годишният измамник издебнал жертвата си до автогарата в Шумен. Използвал, че 69-годишната Николинка Николова се движи трудно с бастунче и решил да предложи помощ. Разбрал, че пътува за близкото село Ивански и предложил да й хване такси на цената на билетчето за автобус. Докато минават с негова помощ през подлеза до автогарата, измъкнал портмоне с шофьорска книжка, личните карти на Николинка и болния й син, дебитни карти и ок. 800 лева.
След ареста на Ибряма при претърсване на дома му са намерени над 600 лева. От документите обаче нямало и следа. Вчера самата Николинка разказа защо се е движела със сравнително голяма сума пари. От години се грижела за болния си син и се налагало понякога да взима заеми от фирми за бързи кредити. Сега роднини й дали пари да погаси такъв заем.

Автор: Mariela

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =