Натали Портман дебютира като режисьор в Кан

Днес се открива 68-ият международен филмов фестивал в Кан. Събитието стартира с френската драма на Емануел Берко “Остани изправен”, отразяваща трудната тема за младежката престъпност.

Това ще е световната предпремиера на филма, чиято голяма звезда е Катрин Деньов. След седмица и половина фестивалът ще завърши с друг френски филм – “Лед и небе” на Люк Жаке .

Общо 19 ленти претендират за “Златна палма” за най-добър филм. В журито влизат братята Коен, Джейк Джиленхал и Сиена Милър. Очаква се вниманието на публиката да привлекат филми като документалният “Ейми” на режисьора Асиф Кападиа.

Лентата разказва историята на певицата Ейми Уайнхаус, която почина в апогея на славата си преди 4 години. Родителите й са помогнали за снимките, като са предоставили кадри от детството на певицата.

Ще бъде представен и последният филм на Уди Алън – “Ирационалният мъж”. С “История за любов и мрак” на фестивала ще дебютира като режисьор звездата Натали Портман.

С интерес се очаква и “Лудият Макс: Пътят на яростта”, с който Джордж Милър възобновява собствената си поредица, която превърна Мел Гибсън в супер звезда през 80-те години на миналия век. Фестивалът ще приключи на 24 май.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + 7 =