Морската вода и косата – какво е полезно и за какво да внимаваме

Лятото дойде и докато се подготвяме за ваканция на море, жените трябва да знаят, че морската вода може да е истинска благодат за косата, но е необходимо да се внимава, тъй като отрицателното и въздействие може да е толкова силно, колкото положителното.

Все пак морската вода далеч не е толкова вредна, колкото силното слънце и пясъка на плажа, с които е нужно да се внимава повече. Но тази вода, наситена на сол, е подходяща и полезна само за жени с определен тип коси.

Тънките и по-редки коси намират истинско спасение чрез морската вода. Благодарение на по-високите количества сол косата става по-обемна и се оформя много по-лесно.

Дамите, които имат по-тънка коса, задължително трябва да я поливат с морска вода, за да имат идеална прическа. А и когато сте на почивка не е нужно да я търсите в специален магазин, а просто да я си я набавите директно от морето.

Солената вода е подходяща и за мазна коса, тъй като солите в нея измиват по напълно естествен начин себума от кожата на главата. Пърхотът също изчезва след едно обливане с морска вода.

За жените с естествени къдрици в косите и плътен косъм в никакъв случай не трябва допълнително да обработват косата си с морска вода, защото това ще я сплъсти и ще я направи невъзможна за разресване.

Ако имате по-гъста коса, задължително използвайте специална козметика, когато се връщате от плаж. Морската вода дехидратира косата, заради което е нужно да използвате хидратиращи продукти при къпане. Те ще предотвратят загубата на еластичност, блясък и здравина.

Сухите коси също не трябва да се подлагат на процедури с морска вода, защото ще се дехидратират допълнително.

Ако косата ви е права, а мечтаете за леки къдрици, морската вода е идеална за вас, защото помага за естественото накъдряне.

Не трябва обаче да прекалявате с използването на тази вода, понеже много бързо ще наруши баланса при косъма, правейки косата ви по-слаба и склонна към накъсване.

Поливайте косата си със солена вода не повече от 2 пъти в седмицата, а докато сте на море, използвайте продукти за защита.

Източник: ezine.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + 19 =