Марадона осъди „Долче и Габана“

Аржентинският футболист Диего Марадона спечели дело срещу модната къща Dolce and Gabbana. Той осъди марката затова, че техен модел е носил тениска на футболния отбор „Наполи“ с името и номера на Марадона по време на модно дефиле. Dolce and Gabbana ще трябва да изплатят близо 83 хиляди евро на Марадона, както и да покрият разходите по делото.

Според адвокатите на аржентинеца, никой не се е свързал с него преди модното шоу, което се е провело през 2016 година в Неапол. Също така не е била подадена и писмена молба, в която да се поиска разрешение за използването на името на Марадона. 59-годишният футболист обяви победата си в официално изявление. „Току-що разбрах, че делото ми срещу Dolce and Gabbana е приключило“, пише той.

От модния гигант пък споделят, че са искали просто да отдадат почит на Марадона, който се смята за герой в Неапол. „Почитането е хубаво нещо, но трябваше да ме попитат за съгласието ми преди да използват името ми в шоуто си“, допълва Марадона. Адвокатите на аржентинеца също имаха какво да кажат.


„Единственият човек, който може да използва това име, както и да печели от него, е самият Марадона“, казват те. Историята на Марадона с Неапол започва през юли 1984 година, когато той преминава във футболния отбор „Наполи“ за рекордна трансферна сума. Той дълго време беше голмайстор на отбора със своите 115 попадения. Рекордът му обаче падна през 2017 година.
Все пак от „Наполи“ оказаха огромна чест на Диего, когато „пенсионираха“ фланелката с номер 10 след като той напусна клуба.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + 6 =