Как гримът ти да остане непокътнат в жегите

През горещите месеци, гримът сякаш се топи върху лицето ти, като сладолед във фунийка. Потта кара фон дьо тена да се стича по лицето ти, сенките да се размазват… истинска бъркотия!

След като си прекарала ценно време сутринта, за да изглеждаш добре, изобщо не ти се иска отново да се гримираш по някое време следобед. Размазването на макиажа сякаш е неизбежно през лятото. Възможно ли е лицето ти да изглежда свежо, дори когато солени капки пот се стичат по челото ти? Категорично – да!

Лесни решения за летния ти грим:

Фон дьо тен

Когато влагата буквално разтапя фон дьо тена по цялото ти лице, има лесен начин да фиксираш базата, за да остане на мястото си за по-дълго. Когато видиш, че бедата вече се е случила и трябва да я поправиш, напръскай лицето си със спрей с термална, розова или дори обикновена вода. Първата можеш да си купиш от козметичен магазин или аптека, а другите – да си направиш сама вкъщи (просто налей вода в шишенце със спрей механизъм). После съвсем леко попий ситните капки от кожата (никакво бърсане). Накрая нанеси отгоре още един тънък слой фон дьо тен. Относно формулата му – колкото и странно да звучи – през лятото е по-добре да се спреш на течната, защото е по-лека и попива мигновен. Забрави за тежките пластове пудра, които се наслояват върху кожата и се превръщат в лепкава „паста“ от потта и влагата.

Сенки за очи

След дълъг, жежък ден, опушения поглед, който си направи толкова старателно сутринта, вече изглежда плачевно. Сенките за очи са се натрупали в гънките на клепачите и развалят хубавото впечатление. За щастие, можеш да оправиш недоразумението само с помощта на безименния си пръст. Постави го върху клепача и започни да правиш плавни кръгови движения. Топлината на кожата ти ще „размекне“ сенките точно толкова, колкото е необходимо, за да покрият отново цялата повърхност на кожата на клепача. Винаги използвай безименния пръст, защото неговият натиск е най-малък и така си сигурна, че просто ще разнесеш сенките, а няма да ги изтриеш. Не забравяй да подсигуриш съвършения си поглед с водоустойчива спирала.

Вежди

Ако си ги оформила веждите с пудра или молив, няма нищо по-лошо от това от тях да започнат да се стичат миниатюрни потни вадички. Ура, ти вече притежаваш продукта, който ще се справи с проблема: лак за коса! Освен прическата ти, той може да фиксира и веждите ти. Просто напръскай чиста четка от спирала с лака за коса и прокарай по вече оформените вежди – пудрата и косъмчетата ще останат на мястото си за целия ден, дори под натиска на влагата. (В нормални обстоятелства това е работата на геловете за вежди, но тяхната консистенция е прекалено течна за летните месеци). Друг трик с лак за коса? Ако напръскаш с него лицето си, целият ти грим ще остане на мястото си. Направи го от разстояние поне 15 сантиметра, дръж очите и устата плътно затворени и в никакъв случай не вдишвай изпаренията.

Източник: cosmopolitan.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − five =