Как да изберете цвета на веждите си?

5 прости правила, според които лесно ще намерите точната за вас комбинация.


Правилно избраният нюанс за цвета на веждите може да балансира чертите на лицето ви, да добави яркост към очите ви и дори да промени възрастта ви. Неправилно подбраният обаче може да развали всичко. Има значение как ще комбинирате цвета на веждите с отенъка на косата.

Най-разпространената формула е блондинките да избират един тон по-тъмен от този на косата, а брюнетките – един тон по-светъл. Но това правило не работи винаги. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да не се объркате в избора си.

**Платинено за блондинките

Обикновено естествените блондинки имат светли вежди. Цветът на веждите обаче трябва да бъде един до два тона по-тъмен от този на корените на косата. Така веждите ще изглеждат гъсти, ще създават рамка на лицето и ще правят погледа по-дълбок.

Ако сте брюнетка и сте решили да се изрусите, ще трябва да оставите веждите си в бежово-кафявия диапазон. В този случай се налага да използвате боя, тъй като грим продуктите няма да ви позволят да постигнете дълбочината и интензивността на светлия цвят и няма да изглеждат естествено.

**Брюнетки

Преходът от светла към тъмна коса също изисква промяна на цвета на веждите. Кестенявата коса налага кафяв нюанс и за веждите. Ако излезете от салона с цвят на косата „капучино“, ориентирайте се към сивкав нюанс на веждите – за тази цел може да се улесните с молив за вежди.

Най-големи късметлии са тези, чиито вежди естествено са с един тон по-тъмни от цвета на косата. Въпреки това, ако веждите ви са с един тон по-светли от косата, също е благодатно. Ако са тънки, лесно може да ги уплътните с молив, а тъмния цвят ще даде достатъчен акцент. Второ – това може да ви подмлади, като смекчи бръчиците и овала на лицето.

**Черна коса

Най-простият избор за цвят тук е неговото отсъствие. На притежателките на гарваново-черни коси не им се налага да избират. Независимо от тена на кожата, цветът на веждите трябва да съответства на цвета на косата. Всичко друго би изглеждало неестествено.

**Рижи

Червената рядко е дар от природата, още повече в комплект с вежди в същия цвят. Но да се съчетае цвета на веждите с косата е важно и за това трябва да се доверите на професионалист. За топлите нюанси на косата като джинджифил и морков са подходящи цветове мед и теракота за веждите. Хладните тонове с червено-син и кафяв оттенък лесно се комбинират с кафяви вежди.

5 правила за избор на цвят на веждите:

1. Едно правило не трябва да нарушавате: топлите тонове комбинирайте с топли, а хладните с хладни. Модерните цветове за вежди също трябва да избирате правилно: ярък и пастелен цвят съобразявайте с цвета на очите, сякаш това са сенки за очи.

2. Когато избирате цвят за вежди следвайте същото правило, както при избора на козметика – тествайте продукта на естествена светлина.

3. Направете си селфи – това е най-доброто огледало и много по-лесно може да се видите отстрани.

4. Ако трябва да потъмните цвета на веждите, използвайте грим продукти, а не боя. Така лесно ще намерите точния нюанс, който ако не ви харесва просто ще измиете.

5. Идеалната поддръжка на цвета на веждите с боя в салон за красота е на всеки две седмици. Перманентният грим се освежава поне веднъж годишно.

Източник: elle.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + two =