Ивайло Колев стана първи на “Бургас и морето”

Позабравеният певец от “Стар Академи” Ивайло Колев, чиято звезда изгря преди 10-ина година в популярния риалити формат, се оказа победител в тазгодишното издание на „Бургас и морето”. Песента му “Вече знам” спечели и наградата на журито, и тази на публиката. Текстът е дело на Живко Колев, а музика и аранжимента на Светослав Ломбошки.

С появата си на сцената на Летния театър в Бургас Ивайло поддържаше имидж ала плейбой, залагайки на атрактивна хореография с балет от красиви момичета, а той не спираше да флиртува с публиката. „Това ще остане моето най-специално представяне на фестивал, защото имам няколко грандиозни загуби. Първата от 2005 година, когато загубих драматично финала на Star Academy и го изживях много тежко. След това имах няколко изяви на Евровизия, но този път сякаш получих цялото Божие просветление като компенсация за всичко, което съм преживял”, каза след като получи наградите Ивайло.

На второ място бе класирана мелодичната „Провинциалната Мария” на Васил Чергов, а на трето остана „Първата любов” на Елена Кокорска. Тази година форматът на „Бургас и морето” бе по-различен отвсякога. Четиричленното жури в лицето на Орлин Горанов, Дани Милев, Митко Щерев и Стефан Димитров оценяваше 12-те изпълнители в реално време, за да няма спекулации, каквито имаше в предходни издания на фестивала.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − one =