Графа: Колкото повече успяваш, все по-гадно става

Графа довери, че се е сблъсквал със завистта в музикалните среди и подчерта, че това е присъщо за всички сфери.

“Колкото повече успяваш тук, все по-гадно става. Виждам, че с течение на времето приятелският ми кръг обедня. Стесни се на 5-6 души. Със сигурност има много завист в музикантските среди, но това е така и в цялата държава, по принцип ние обичаме да злорадстваме и да хейтърстваме. Това е човешко, ще излъжа, ако кажа, че аз не завиждам, всеки човек завижда.

Ако има такъв човек, който твърди, че не завижда и не злобее, това не е вярно. Въпросът е да можеш да го контролираш и да работиш над себе си. Много хора търсят вината в другите, а не в себе си, а аз съм критичен към себе си и дори минах през фазата контрол фрийк. Имах мания на тема контрол и исках всичко да е с мое участие, което е много обременяващо за теб и за другите, но трябва да минеш през това, за да можеш да се анализираш и да се коригираш”, споделя той пред “Труд”.

Музикантът разкри, че се е случвало понякога жестоката действителност, в която живеем, да го вдъхнови да напише песен. “Тези неща също могат да ме вдъхновят. Преди години направих една песен „Изкуствен елемент”, тя е за бездомниците, за това, как ние се правим, че не ги виждаме, и има много тежък и силен текст, но не е излизала като сингъл” – обясни той.

Много от утвърдените певци споделят, че младите изпълнители нямат нужното уважение и се държат по-скоро с пренебрежение към тях, което се отнася и за музикалните медии, които тотално игнорират техните песни. Защо се получава това разделение у нас, Графа коментира така:

“Много ме дразни, че у нас няма уважение между хората и между поколенията. Това са изпълнители, които са дали много и дори да не ги харесваш, ти трябва да им отдадеш почит”, смята още той.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 5 =