Чужденец, причинил смъртта на моторист в центъра на Варна, получи условна присъда

Поданик на Кралство Нидерландия, предаден на съд за причиняване на смърт в пътно-транспортно произшествие от Окръжната прокуратура във Варна, получи осъдителна присъда, съобщиха от обвинението.

При условията на съкратено съдебно следствие състав на Варненския окръжен съд призна чужденеца за виновен и му наложи наказание 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата той е бил лишен и от право да управлява МПС за срок 1 година.

Роденият в Индонезия 69-годишен подсъдим, който е със статут на продължително пребиваващ в България, причинил смъртта на варненец в пътно-транспортно произшествие на 8 юли миналата година. При управление на личния си джип чуждият поданик нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист. Пострадалият, който починал 21 дни след тежкото произшествие, управлявал мотоциклета си с превишена скорост и в забранена улица.

Инцидентът станал на кръстовището на булевард „Владислав Варненчик“ и ул. „Бенковски“. При зелен сигнал на светофарната уредба, шофьора на джипа отнел предимството на двуколесното и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък. Пострадалият пък се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в забранен за мотоциклетисти пътен участък – отрязъка на бул. „Владислав“ от ул. „Бенковски“ до бул. „Съборни“.

Осъденият Ван Ееде Е. е с чисто съдебно минало. Наказван е за нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Автор: Mariela

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + 14 =