Ако искаш връзка не прави гаджето ти сродна душа

Всички сме чували израза „Той е сродната ми душа”, „Той е другата ми половина”, „Той ме допълва идеално”, и всякакви други вариации.

Изследвания обаче показват, че онези, които считат партньорите си за сродни души, не са толкова щастливи, колкото онези, които не го правят.

Виж защо той не трябва да ти е най-добрата приятелка!

Ако мислиш, че си намерила сродната си душа в лицето на мъжа до теб, вероятно няма да си съвсем щастлива. Според едно ново изследване има две перспективи в отношенията между двама души. Някои партньори се чувстват като едно цяло, приемат другия като сродна душа, като някой, с когото са предназначени един за друг. Вторият вид партньори приемат връзката си като начин за израстване и определяне на правилната житейска посока, като пътешествие.

Оказва се, че първите са по-нещастни от вторите. Това се дължи до голяма степен на възприятията. Тези, които мислят, че са намерили сродната си душа, преживяват всеки конфликт много по-тежко от онези, приели връзката си като интересно и желано пътешествие. Те приемат конфликтите като инструмент, който развива връзката им и я задълбочава.

Двойките, считащи се за сродни души, не се справят лесно с конфликтите, защото това разбива на пух и прах убеждението им, че са идеални един за друг. Затова и е възможно връзката да се разпадне, ако нещата не са розови през цялото време. По-реалистичната представа пък води до по-пълноценни отношения и по-голямо удоволствие от тях.

Ето как можеш да преминеш от едния вид връзка в другия:

Гледай на конфликта като на нещо здравословно за връзката ви

Кофликтите имат жизненоважно значение за отношенията между хората – израствате и се учите един от друг. Ако поглеждаш към всеки конфликт като към враг, вероятно последиците от него върху връзката ти ще бъдат отрицателни. Ако си дадете възможност да погледнете на нещата от друга гледна точка, връзката ви ще се задълбочи, ще опознаете партньора си, и ще бъдете подготвени за бъдещи по-големи бури. Израствайте заедно чрез конфликтите, не ги приемайте като катастрофа.

Твоят партньор не е ти, и ти не си той

Ако очакваш любимият ти мъж да е същия като теб, няма да ти бъде лесно. Двойките, вярващи, че са сродни души, често се поливат със студен душ, разбирайки, че всеки човек има различен житейски опит, и няма как да сме еднакви. Оставяйки си място един на друг, за да изразявате индивидуалността си, ще ви даде възможност да се опознаете, и да обичате партньора си такъв, какъвто е – несъвършен.

Извлечете си поука от дисхармонията помежду ви

Вместо да гледаш на конфликтите като на нещо, което трябва да изчезне от отношенията ви, ги приеми като начин да научиш повече неща за връзката ви. Дисхармонията може да покаже кои са слабите места на връзката ви, и да поработите над изглаждането им. Дали е комуникационен или сексуален проблем, отдели му повече време, за да разбереш какво не е наред в отношенията помежду ви. Често конфликтът действа като лупа, и показва точно къде във връзката има пробойни.

Не се връзвай на пропагандата около теб, че всеки от нас трябва да намери сродната си душа, и ако не го направи, значи се е провалил. Ако не мислиш за това и се отдаваш на връзката си, отношенията ви ще се задълбочат, и махайки розовите очила, ще успяваш да се наслаждаваш на всеки един момент от нея.

Източник: cosmopolitan.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × two =