5 проблема на ноктите и решенията им

Причините за разнообразните проблеми на ноктите обикновено се дължат на фактори, за които не подозираш. Белещите се нокътни плочки например, не означават, липса на полезни вещества, а дехидратация. Кой би заподозрял?

5 проблема на ноктите и техните решения:

1. Ако ноктите ти са здрави, но се белят…

Това е един от най-често срещаните проблеми. Характеризира се под формата на люспи, които сякаш искат се отделят една от друга (както слоевете на глава лук). Обикновено, първата ти реакция да си купиш заздравител за нокти, нали? Оказва се, че това не е правилният избор – дори може да влоши положението. Ако ноктите ти всъщност са здрави на пипане, но все пак се белят, това се дължи на дехидратацията им. Трябва да им доставиш необходимата влага, която им липсва и да ги подхраниш. Попитай в магазина за подобно средство – хубаво е то да съдържа съставки, като урея, калции и витамин B 5.

2. Ако имаш чупливи, огъващи се и белещи се нокти…

В повечето случаи, нокътната плочка изглежда по този начин след сваляне на гел лак или екстеншъни за нокти. Тук вече наистина се нуждаеш от заздравител за нокти, но гледай да го нанасяш не повече от два пъти седмично, за да не утежниш проблемите.

3. Ако ноктите ти не растат…

Ако ти се струва, че ноктите ти никога, ама никога не искат да пораснат, това се дължи на лоша циркулация на кръв към ръцете ти. Ако страдаш от „студени ръце“, ноктите ти действително ще си стоят на едно положение. Един от начините да се справиш с това е масажът. Масажирай ежедневно ръцете си (след като си се намазала с лосион), от лактите надолу, към върховете на пръстите. Може да намажеш с някакво подхранващо олио основата на нокътната плочка на всеки пръст и отново да разтриваш нежно. Това ше подобри микроциркулацията на ръцете ти.

4. Ако ноктите ти са жълти или обезцветени…

Ноктите придобиват нетипичен за тях цвятк поради няколко причини – тютюнопушене, болест или ако им слагаш база, преди да лакираш с някакъв силен цвят лак за нокти. За да накараш ноктите си отново да блеснат, изпробвай домашен скраб с лимонов сок. Ще откриеш много рецепти в интернет, но най-ползотворно би било, ако смесиш сока от един лимон със зехтин и захар. Потопи ръцете си в сместа, изчакай няколко минути, после си направи масаж на нокътните плочки с остатъка.

5. Ако ноктите ти се чупят лесно…

Ноктите, които се чупят редовно на малки парченца по начало са здрави, но им липсва гъвкавост. Отново, както при проблем 1, заздравителят за нокти не може да помогне. Купи си продукт, който заздравява, но едновременно с това повишава гъвкавостта.

Източник: cosmopolitan.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 5 =