Постоянното чувство за студ е симптом на страшни заболявания!

Навън е студено и чувството за пронизващия хлад от ниските температури не е чуждо на никого. Когато обаче го изпитвате непрестанно, дори в затворени и топли помещения, това е предупреждение за наличието на скрити и опасни болести.

Когато се чувствате дискомфортно дори в помещение, в което е 20 и повече градуса, то това е сигурен знак, че нещо не е наред. Състоянието определено не е нормално. Ако ви тресе, то със сигурност сте хванали някой вирус. За да уточните проблема, то най-добре е да посетите личния си лекар.

Сред най-честите причини за постоянно усещане за студ са болестите по кръвта. Нарушеното кръвообращение например оставя крайниците ви винаги студени, дори през летните месеци. Когато застудее пък те посиняват или побеляват, като не е изключено да изпитате дискомфорт и болка.

Анемията е сред другите причинители на постоянното усещане за студ. Ледените тръпки и обливането със студена пот са характерни за железния дефицит. Състоянието е сериозно и изисква взимането на нужните мерки за справяне.

Неспиращото усещане за студ може да подсказва още и за проблеми с щитовидната жлеза. Сред останалите симптоми са чуплива кoca, суха кожа, рязка загуба или покачване на килограми и постоянно чувство за умора.

Ако непрестанното чувство за студ е придружено с някое или всички тези състояния, то задължително обърнете внимание на щитовидната жлеза, като се изследвате чрез кръвен тест и ехография. Сред опасните състояния, които могат да доведат до това, е хипотиреоидизъм. Това представлява пониженото производство на хормоните от щитовидната жлеза и води до сериозни проблеми с метаболизма и цялостното здраве.

Освен заболявания чувството за студ може да бъде предизвикано още и от подлагането на строги диети. Те изтощават организма и водят до зиморничавост.

Източник: ezine.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − seventeen =