Как да запазите връзката си?

Ако корабът на любовта ви е сериозно повреден, неизбежно ще потъне, освен ако нямате подходящите умения и пособия, с които да го спасите.

Тези 10 практични съвета ще ви помогнат да възстановите връзката си и да бъдете отново щастливи.

1. Опитайте се да разберете какво се е объркало Разбира се, че проблемите не възникват от нищото. Не е възможно във вторник вечер да заспите, изпитвайки най-голямата любов един към друг, а на следващия ден всичко да се е променило. Ако настъпи влошаване в отношенията ви, със сигурност има причина за това. Но каква е тя? Помислете защо връзката ви пропада, за да се справите с проблема възможно най-скоро. Можете да помислите сами или да говорите с партньора си, за да разберете и неговата гледна точка.

2. Решете дали си заслужава да спасявате връзката си Определено ще ви е трудно да вземете подобно решение, но се налага. Със сигурност изпитвате дълбоки чувства към човека до себе си, но понякога връзките се изчерпват и не си заслужава да бъдат спасявани. Ами вашата? Изяснете си плюсовете и минусите в отношенията ви. Дори и да стигнете до извода, че трябва да се разделите, не се отчайвайте – след време може би ще сте благодарни за решението си.

3. Разговаряйте с партньора си Общуването несъмнено е едно от най-важните неща в една връзка. Без него отношенията ви няма как да стъпят на стабилна основа. Ако връзката ви тръгва надолу, ще забележите, че комуникацията ви също е сериозно пострадала. Вероятно между вас има и напрежение и когато прекарвате време заедно (например вечеряте) не говорите много. Трябва да запалите отново искрата помежду ви и да възобновите разговорите си. Може да споделите как е минал денят ви, но трябва да започнете разговор, който е по-дълъг и съдържателен от този, който бихте провели с познат, когото случайно сте срещнали на улицата.

4. Бъдете откровени Честността и комуникацията вървят ръка за ръка. Не се страхувайте да бъдете откровени с партньора си на всякакви теми. Изразете чувствата и мислите си на глас. Ако споделяте с любимия си какво ви притеснява или просто какво ви се върти в главата, връзката непременно ще отиде на по-високо ниво. Чувствата ви ще бъдат още по-дълбоки. Важно е да запомните, че не винаги ще чувате това, което искате, но трябва да изслушвате партньора си.

5. Спрете да се борите един с друг Особено, ако целта ви е да спасите връзката си. Може да ви се струва дреболия правенето на постоянни забележки, но те прерастват и в по-големи спорове. Направете всичко възможно, за да ликвидирате споровете. Връзката ви няма нужда от заяждане и съперничество. Ако възникнат по-сериозни проблеми, поговорете и се опитайте да намерите решение заедно. Ще бъдете много по-щастливи, караниците ще изчезнат от живота ви и ще общувате много по-лесно и приятно.

6. Организирайте си романтична вечер заедно Усещате, че искрата между вас я няма? Запалете я! Дори и да не мислите, че е най-идеалният момент, имате нужда да направите нещо романтично заедно. Може би точно това ще върне любовта и нежността помежду ви. Имате нужда да излезете на вечеря в хубав ресторант или да потанцувате на лунна светлина. Бихте могли да отидете на специално и за двама ви място през уикенда. Така магията на любовта отново ще ви завладее, точно когато имате нужда.

7. Опитайте нещо ново заедно Направете нещо, което и двамата не сте правили досега. Вие сте заедно, за да научавате нови неща за света, а не просто да споделяте наученото до момента и да си седите вкъщи. Ако направите нещо ново, ще се преоткриете взаимно, ще се смеете заедно, ще си помагате и ще усъвършенствате нови умения.

8. Припомнете си забавните моменти, които сте имали заедно Разглеждайки заедно снимки, на които сте щастливи, със сигурност ще предизвикате сантимент и желание щастието ви да продължи и за в бъдеще. Дори само да си припомняте щури, забавни моменти е ефикасен начин да върнете романтиката във връзката. Просто отделете една вечер, гушнете се в леглото или на дивана и си припомнете хубавите общи мигове.

9. Начертайте план за бъдещето Ако сте изпълнили съветите до този момент, вероятно сте подобрили комуникацията си, искрени сте и връзката ви е почти такава , каквато е била преди. Отлично! Сега имате нужда да създадете правила и да начертаете план за бъдещето, за да не се завърнат проблемите отново.

10. Не позволявайте на другите да ви влияят Може да не вярвайте, но е истина – понякога влиянието на външни хора може да съсипе връзката ви. Най-добрият ви приятел, ако не одобрява партньора ви, никога няма да спре да ви повтаря, че сте взели лошо решение и този човек не е за вас. Или ако семейството ви не го харесва, ще продължи да ви натяква, че се нуждаете от “нещо по-добро”. В крайна сметка, ако любимият ви се държи добре с вас, просто следвайте сърцето си. Само вие знаете и усещате кое е най-добре за вас. Разбира се, добре е да се съветвате и с хора, на които имате доверие, но не позволявайте те да взимат решения вместо вас.

Източник: woman.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + 8 =