5 неща, които съсипват сексуалния ни живот

Сексът се случва твърде рядко? Огледайте се какво може да пречи!

Дали е нещо в отношенията или пък нещо в обстановката, оказва се, че има няколко причини за нередовния сексуален живот(като изключим липсата на половинка, например). А това са пет от най-честите причини, които пречат на креватните удоволствия.

1.Електрониката

Вижда ни се като нещо абсурдно, но се оказва, че сред най-честите причини за нарушен сексуален живот  е наличието на електроника като лаптопи, настолни компютри, смартфони, таблети, телевизори. Може и да са забавни и полезни, но ни разсейват от реалния живот и отвличат вниманието ни от ангажимента, който имаме към половинката си. Колкото и странно да звучи, проучванията показват, че именно модерната ни техника пречи да се насладим на секс изживявания.

2.Изтощението

Всъщност това си го знаем, просто не се замисляме особено колко сериозен фактор може да се окаже умората. Повечето от нас се насилват да правят повече с по-малко сън, Отговорностите ни са толкова много, че тежат. Но така като всекидневните ни ангажименти са важни, така е важна и почивката ни. Подценяваме значението на съня за функционирането на телата ни – в това число и мозъка. И неминуемо това се отразява, при това доста тежко.

3.Стресът

Подобно на умората, стресът е нещо, на което не отдаваме толкова голямо значение, преди да ни е навредил сериозно. Може и да сте стресирани от нещо, което няма никаква връзка с отношенията с партньора ви – няма значение, това може да повлияе върху сексуалните ви изяви. Намерете вашия начин да релаксирате и наистина да освободите ума си от тревогите. Това не само ще подобри интимните ви отношения, но и цялостното ви физическо състояние.

4.Лягате си по различно време

Изненадващо, когато потърсихме причините за нередовния секс, сред тях се оказа и тази. Оказва се, че ако живеете заедно, но си лягате по различно време, това пречи на сексуалния ви живот. Двойките, които си лягат по едно и също, казват учените, имат по-голям шанс да правят секс по-редовно. Разбира се, има нощи, в които трябва да се спи. Но ако сте озовали едновременно в леглото, много по-вероятно и двамата да ви завладее желанието за мачкане на чаршафите.

5.Рутината

Това е голям проблем не само за сексуалния живот, честно казано за всяка сфера от живота ни. Всички сме изживявали това – просто в един момент се оказва, че сме навлезли в коловоз и дните ни минават по един и същи начин едва ли не до минутата. Във връзката се получава същото, приемаме, че другия е даденост и че нещата вече са ясни, и някак успяваме да изгубим тръпката. Разбира се, винаги може да предприемете някакви действията, за да “подправите” отношенията си с нещо “пикантно”, което ще ви върне страстта.

Източник: beu.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − one =