Погрешни митове за красотата

Ето няколко неща, които със сигурност не знаете.

Всички сме чували за поне един от митовете за красота, но никога не сме намирали обяснение за съществуването му. Не сме сигурни за вас, но ние определено искаме да знаем какво наистина трябва и не трябва да правим, що се отнася до визията ни. Ако сте с нас в мисията ни да разбием остарелите вярвания, съветваме ви да хвърлите едно око на следващите редове.

**Дневният крем е за през деня, нощният – за през нощта

Грешно. Разликата, която откриваме в дневните кремове е наличието на слънчезащитен фактор и по-леката и не толкова мазна формула. Вярването, че кожата има нужда от различни грижи през различните часове от денонощието обаче е абсурдна. Ето защо съвсем спокойно можете да пропуснете разходите за нощен крем – в крайна сметка и двата вида продукти са почти еднакви.

**Кожата/косата свиква с продуктите и действието им спира

Грешно. Това е като хапването на полезни храни. Без значение колко джинджифил и портокали хапнете, благотворните им съставки няма да спрат да действат на организма ви. Никога. Тялото ви не може да се пренасити. Същото е и с продуктите за кожа и коса. Инвестирайте в качествена козметика и можете да бъдете сигурни, че нейното действие няма да отслабне с времето. Нито днес, нито утре, нито след десет години.

**Увредената коса може да бъде спасена с правилни продукти

За съжаление грешно. Накъсаните краища ще продължат да бъдат накъсна и след най-чудодейната отвара. Понякога единственото решение на проблема е премахването на увредените краища. Естествено, това не означава да не поддържате косата си с подходящите продукти – така ще й помогнете да изглежда здрава и гъвкава, но за съжаление няма да я изцелите напълно.

**Пастата за зъби помага срещу акне

Грешно. Макар и масовото вярване, че пастата за зъби магически ви спасява от лоша кожа, фактите говорят друго. В действителност единственото, което получавате от подобни методи е леко отнемане на червенината. Това се дължи на ментола, който до някаква степен успокоява настъпилата инфекция. Подобно подобрение обаче далеч не си струва, тъй като много от останалите съставки на пастата са прекалено груби към кожата и могат да доведат до допълнителни усложнения.

**Бръсненето прави косъма по-дебел

Грешно. Друго изключително разпространено вярване е, че косъмът става по-дебел и силен след обръсването му. То се дължи на факта, че обръсната коса наистина се усеща като по-груба и здрава. Истината обаче е, че основата на косъма е по-дебела, но продължението и неминуемо става по-тънко, което пък означава, че бръсненето няма общо със здравината на косъма.

Източник: ladyzone.bg

Автор: Plami

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 11 =