100 кила се връща в училище

“Благодаря си, благодаря Ви. Учете деца и млади хора, важно е за самите нас”. Това написа Явор Янакиев – 100 Кила във Facebook и се похвали, че вече е в 12 клас.

Наесен рапърът ще бъде абитуриент, ако продължи да учи по същия начин и успее да си вземе изпитите в 4-та Сменно-вечерна гимназия “Отец Паисий” в София.

“Обичам училището си”, написа още звездата под снимката, на която срещу името му има оценка много добър – 5.

Кадърът, споделен от 100 Кила предизвика широк спор сред феновете му. Тъй като той показва резултатите на певеца от 10 клас, мнозина се усъмниха, че той е завършил 11 и ще учи за последна година. По негов адрес тръгнаха и забавни математически задачи.
Даскалите слушат ли твоите песни? Като гледам 5-та или са вегани или са ти фенове. Шегичка, давай все така. И да ни поканиш на бал”, написа последовател на Янакиев под радостната вест.

100 Кила признава, че няколко пъти повтарял 10 клас и накрая се отказал да ходи на училище. По-късно започнал да работи, за да помага на майка си и по-малкия му брат. Така успял да припечели пари и дори го издържил по време на неговото следване като студент, но самият той не можал да продължи. След като станал известен, режил, че е крайно време да се върне на училищната скамейка.

От септември 2017-а Явор Янакиев учи задочно във вечерната гимназия и успява да съвместява уроците с участията. Рапърът изтъква в свои интервюта, че иска да даде пример на младите хора и чрез своята грешка им покаже колко важно е образованието за развитието им.

Автор: Милица Петрова

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 4 =