Двама работници пострадаха при трудови злополуки в Русе

Полицията изяснява два сигнала за възникнали трудови злополуки, които са станали вчера на строителни обекти в Русе, съобщава ОД на МВР – Русе.

rabotnici-galleria1
Вчера чрез тел. 112 е получено обаждане, че около обяд е възникнал инцидент на строителна площадка на фирма в района на бул. „Тутракан“ в Русе, където 50-годишен мъж е пострадал при падане на листи от арматурна тел върху крака му. Работникът е откаран в УМБАЛ – Русе с фрактура на крак.Инцидентът е документиран от дежурна оперативна група на Второ РУ. Случаят се изяснява, образувано е дознание по чл. 134, ал. 1 НК.

Вторият сигнал също е постъпил на тел. 112. Съобщено е, че е възникнала трудова злополука в строителен обект на ул. „Потсдам“ в Русе, при която е пострадал работник. Мъжът е бил откаран и настанен в УМБАЛ – Русе. Изпратената на място дежурна оперативна група от Второ РУ е изяснила, че е пострадал 51–годишен работник. Той е бил затиснат към стена при маневра на строителна машина тип „Дъмпер“, която се ползва за превозване на бетон вътре в самата сграда.Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 134, ал. 1 НК. Инцидентът се изяснява.

За случаите е информирана Инспекцията по труда.

Източник : dunavmost.bg

 

Автор: Ana Marry

Сподели
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =

е Кода от Картинката..